Špagety Aglio E Olio

Špagety Aglio E Olio
Zdroj: vlastná fotografia
INGREDIENCIE

400 g špagety
 
4 PL olivový olej
 
4 strúčiky cesnaku
 
1 štipka čili 
 
100 g parmezán
 
1 hrsť petržlenová vňať
 
soľ podľa chuti
 

POSTUP

1. Do osolenej vriacej vody  dáme variť špagety.
2. Medzitým si na miernom ohni vo väčšej panvici zahrejeme olej a pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak. Je dôležité pridať cesnak rovno s olejom a pomaly zahrievať, aby sa nespálil a nezhorkol.
3. Zo špagiet si odoberieme asi 2 dcl vody, v ktorej sa varili a scedíme ich. Vrátime ich späť do hrnca, v ktorom sa varili a zalejeme olejom s cesnakom a čili. Pridáme naseknú petržlenovú vňať, najemno nastrúhaný parmezán a všetko dobre premiešame. Ak sa nám nedarí pokryť omáčkou a syrom všetku cestovinu pridáme pár lyžíc cestovinovej vody.
4. Ochutnáme a pripadne dosolíme. Môžeme servírovať. ja som cestoviny dozdobila čerstvým špenátom.

Dobrú chuť! 

Dátum zverejnenia: